Bibellæsninger til Palmesøndag

De autoriserede læsninger...

Bibelen 2020

Himlens Hersker - Zak 9,9-10
9 Bryd ud i stormende jubel, Jerusalem!
Din konge kommer til dig,
retfærdig og sejrende.
Ydmygt rider han på et hunæsels føl;
10 Jeg fjerner de fremmede stridsvogne fra Nordriget Efraim
og hestene fra Jerusalem;
krigsbuerne knækker jeg midt over.
Så skal han slutte fred med folkene;
hans herredømme skal strække sig fra hav til hav,
helt til verdens ende.

Han blev ligesom et menneske - Fil 2,5-11
5 I skal have den samme indstilling, som Kristus havde:
6 Han så ud som Gud.
Han var ligesom Gud,
og det havde han ret til.
7 Men han gav afkald på sin ret
og valgte at se ud som en slave.
Han blev ligesom et menneske
og lignede os.
8 Han ydmygede sig
og rettede sig efter Gud,
selvom det betød, han skulle dø
– dø på korset.
9 Derfor ophøjede Gud ham
og gav ham
navnet over alle navne.
10 Alle skal falde på knæ for ham
både i himlen og på jorden og under jorden.
11 De siger: »Jesus Kristus er vores herre«,
og sådan hylder de Gud.

Hemmeligheden om Guds søn - Mark 14,3-9
3 Jesus var på besøg hos Simon den Urene i Betania, og mens han spiste, kom der en kvinde hen til ham med en lille alabastkrukke fuld af ægte, dyr nardusolie. Hun knækkede halsen af krukken og hældte olien ud over hans hoved. 4-5 Det var der nogen, der blev vrede over, og de skældte hende ud. »Hvad er meningen med at ødsle sådan med olien?« sagde de. »Du kunne have solgt den for mere, end hvad en enkelt mand tjener på et helt år, og givet pengene til de fattige.« 6 »Lad hende være,« sagde Jesus. »Hvorfor generer I hende, når hun har gjort noget godt for mig? 7 De fattige har I altid hos jer, dem kan I hjælpe når som helst. 8 Men mig bliver I ikke ved med at have. Kvinden gjorde det bedste, hun kunne, og ved at hælde olie ud over mit hoved har hun gjort mig klar til at blive begravet. 9 I skal om det, hun har gjort, og huske hende.«

eller

Vejen, sandheden og livet - Joh 12,1-16
1 Seks dage før påske kom Jesus tilbage til Betania, hvor Lazarus boede – det var den mand, han havde gjort levende igen. 2 Jesus blev inviteret til middag; Martha sørgede for maden, og Lazarus var med ved bordet sammen med Jesus.
    3 Maria tog en flaske meget dyr parfume, lavet af ren nardusolie, og hældte den ud over Jesus’ fødder. Bagefter tørrede hun dem med sit hår, og duften fra olien bredte sig i hele huset. 4 Judas Iskariot, den discipel, der senere skulle forråde Jesus, udbrød: 5 »Den parfume var en formue værd. Hvorfor blev den ikke solgt, så pengene kunne gå til de fattige?« 6 Det sagde han ikke, fordi han interesserede sig for de fattige, men fordi han stjal af kassen, som han var sat til at bestyre. 7 »Lad hende være i fred. Hun kan gemme resten til min begravelsesdag,« sagde Jesus. 8 »De fattige har I jo altid hos jer, men mig har I ikke altid.«
    9 Da folk fandt ud af, at Jesus var i Betania, tog mange derud. Det var ikke bare for at møde Jesus, men også for at se Lazarus, som Jesus havde gjort levende igen.
    10 Så besluttede de ledende præster, at Lazarus også skulle slås ihjel. 11 Mange jøder gik nemlig over til at tro på Jesus på grund af det, der var sket med Lazarus.
    12 Næste dag hørte alle dem, der var kommet til påskefesten, at Jesus var på vej til Jerusalem. 13 De tog palmegrene i hænderne, gik ud for at møde ham og råbte:
»Hosianna.
Gud velsigne jødernes konge,
han kommer i Herrens navn.«
14 Jesus fandt et æselføl og satte sig op på det, sådan som der står i Skrifterne:
15 »Vær ikke bange, Jerusalem,
se, din konge kommer,
han rider på et æselføl.« 
16 På det tidspunkt forstod disciplene ikke, at det, Jesus havde gjort, var en opfyldelse af profetien fra Skrifterne. Det blev de først klar over, da han var blevet henrettet på korset, og hans guddommelighed var blevet synlig for dem.