Sogneaftener i Broager Sognegård

Mandag d. 8. oktober kl.19:00

Du skal sørge! - En kierkegaardsk diagnose -

Ved Christian Hjortkjær, ph.d. og højskolelærer på Silkeborg Højskole

I 2018 bliver sorg optaget som officiel diagnose. Men er vi nu ved at sygeliggøre det naturlige? Er et eksistentielt vilkår noget, som vi skal helbredes fra? Ifølge Kierkegaard hænger sorg og glæde uløseligt sammen. “Du skal sørge!” skriver Kierkegaard. For når vi sørger, holder vi kærligheden i live.

Christian Hjortkjær har udgivet flere bøger i omhandlende eksistensteologi, sociologi, psykologi og idéhistorie. Bl.a. en bog med titlen “Hvorfor er vi så enestående? - Om reformation og individet”, og ph.d.-afhandlingen “Utilstrækkeligt enestående - En kierkegaardsk diagnose af diagnosesamfundet”

Torsdag d. 25. oktober kl. 19.00

“Karen Blixen og kristendommen”

Foredag ved Birgitte Hjarvard Licht, sognepræst i Dybbøl.
“I Karen Blixens fortællinger findes mange kristne motiver - åbenlyse, skjulte eller vendt på hovedet. Hendes fortællinger er bygget op som kinesiske æsker, så nøglen til den ene fortælling findes inde i den anden. Med udgangspunkt i fortællingen ”Heloïse” - fra Vintereventyr vil jeg vise, hvordan motiver som skyld, skæbne, frelse, tilgivelse og forsoning indgår i hendes forfatterskab. Der bliver også inddraget andre fortællinger fra forfatterskabet”.

Torsdag d. 1. nov. kl. 19:00

Anne-Cathrine Riebnitzsky fortæller om sin bog
Smaragdsliberen”
som udkommer d. 10. oktober i år.

“Smaragdsliberen” er en fortælling om ubrydelige venskaber på tværs af religiøse overbevisninger. En roman om kærlighed og bratte og om at vælge livet til. Hovedpersonen Pierre Levy, en gammel jødisk smaragdsliber, falder død om af et hjertestop, men vender mirakuløst tilbage til livet. Han genoptager sit arbejde og bliver betroet en meget værdifuld og speciel smaragd. Og slibningen af denne særlige ædelsten bliver til et livsværk for ham. Alt imens bliver Pierres datter, kunsthistorikeren Zara, kidnappet af islamister, mens hun er ved at kortlægge nogle uvurderlige hulemalerier ved David Garejiklosteret i Georgien. Egentlig er Sara ateist, men de dramatiske begivenheder tvinger hende alligevel til en religiøs stillingtagen.

Anne-Cathrine debuterede i 2010 med biografien “Kvindernes krig” og har siden udgivet romanerne “Forbandede yngel”, “Den stjålne vej” og “Orkansæsonen og stilheden”.

Kristian Ditlev Jensen
forfatter og sognepræst
i Holbøl pastorat.
Foto: Søren Rønholt
Torsdag d. 15. november kl. 19:00

”TOGREJSER I HELE VERDEN”

Togrejser på alle kontinenter - tag en tur med rundt om hele kloden med Holbøls nye præst, der omsider har slået rødder på sikker grund i det sønderjyske.
   Kristian Ditlev Jensen har rejst intensivt i hele verden og skildret sine oplevelser i magasiner, tidsskrifter og dagblade. Flere rejser var med tog. Som bog udkom “Røde kager og grøn te” (2002), mens andre skildringer findes i essaysamlingen “Ord i Orient-Ekspressen.” Senest har Kristian Ditlev Jensen har skrevet “Sydslesvig” (2016) og “Jeg siger det” (2017).

Alle er velkomne til sogneaftenerne.
Entré og kaffe: 25 kr.
Aktivitetsudvalget Broager Menighedsråd