For pengenes skyld

Det er konfirmationstid, og nogle påstår, at konfirmanderne kun lader sig konfirmere for gavernes skyld. Men er pengene virkelig det vigtigste?

Hør historien om en meget rig mand fra Texas, der holdt en stor fest for sin datter:
Han var umådelig rig denne mand. Han havde titusindvis hektar marker med tusindvis af kreaturer og hundredvis af oliebrønde, som producerede store værdier. Ad en lang, smuk allé kom man til hovedbygningen med søjler ved indgangen og 29 værelser. Her fandtes også en swimmingpool, og sandelig om ikke manden havde en smuk, ung datter.
Til denne fest inviterede manden alle egnens giftefærdige unge mænd, for at de kunne møde hans datter. Efter at festen var kommet godt i gang, kaldte han alle sammen; der var noget, som han ville fortælle. Han linede alle de unge mænd op ved den ene ende af den 50 meter lange swimmingpool, som han havde fyldt med slanger og krokodiller. Så sagde han: “Den første af jer, som hopper ned i bassinet og svømmer hen til den anden ende, vil jeg give valget mellem en million dollar, tusind hektar land efter eget valg eller min datters hånd i ægteskab.” 
Knapt var manden færdig med at tale, før der lød et plask i den ene ende af bassinet, og en linje tegnede sig gennem vandet, og snart efter sprang en ung mand op i den anden ende efter en svømmetur, som måtte være noget nær olympisk rekord. 
Rigmanden vendte sig mod den unge mand og spurgte, om han ville have en million dollars? “Nej, tak.”  
Så blev han spurgt, om han ville have tusind hektar land. Igen sagde den unge mand: “Nej, tak.” 
“Ja, men så må det jo være min datters hånd i ægteskab, som du vil have?” sagde manden. 
“Nej, tak. Det vil jeg heller ikke,” sagde den unge mand. 
“Ja, men hvad vil du så?” 
“Jeg vil bare gerne vide navnet på den idiot, som skubbede mig ud i bassinet!”…
Se, det er historien om, at det er ikke altid gaverne, som folk går efter. Nogle gange er det vigtigere at vide, hvor man kommer fra, og hvor man skal hen, end hvad der måtte tilfalde af gaver og penge undervejs.

Og hvis man bare vil være rig, er det svært at komme ind i Guds rige. Sværere end for en kamel at komme igennem et nåleøje! Men hvem kan så overhovedet blive frelst? “Ingen”, siger Jesus. “Ingen mennesker kan frelse sig selv, men Gud kan alt.”

Vi er mennesker, og Gud er Gud. Vi begår fejl, svigter og synder. Men Gud tilgiver. Og Gud sendte Jesus, det perfekte menneske, fordi vi ikke selv kan eller skal være det. Og vi må tage imod Guds gave og følge Jesus.

Og hvad enten vi bader i lykke og svømmer i penge eller er ved at drukne i problemer og føler os truet på livet, så er vi dog døbte og konfirmerede og må tro, at Jesus er med os hele vejen.Ovenstående blev bragt på "Kirkesiden" i Sønderborg Ugeavis tirsdag d. 8. maj 2018. S.K.S.