Sogneaftener i foråret 2018

Onsdag den 21. februar kl. 19.00
Livet er det bedste, vi har - eksistensfilosofiske klange
Forstander Mads Rykind-Eriksen, Rødding Højskole

"At livet det er livet værd/på trods af tvivl og stort besvær," hedder det i en populær højskolesang. Det er et udsagn med eksistentiel efterklang. En efterklang som den lyd, der bliver hængende i et rum, efter at den først lød. Sådan har livet sine efterklange, hvor tanken får ro til at bundfælde sig.
    Mads har været forstander på Rødding Højskole i 10 år og fortæller om efterklange

Onsdag den 7. marts kl. 19.00
At stille den gamle krukke
Billedkunstner Gitte Buch

Ikoner, maleri og altertavler. En indføring i enkelte, udvalgte motiver fra Østkirkens hellige billeder - og en personlig beretning om mødet med mystikken og bibelen i billeder. Med billedeksempler deler Gitte Buch sit syn på kunst og kristendom med os og illustrerer, hvordan ikonernes stringente dogmesprog på en gang tvinger og befrier hendes liv og motivverden. Særligt fokus på altertavlen fra Tryggelev på Langeland og Svenstruptavlen fra Als.
    Gitte Buch (1954) bor på Langeland og er medforfatter til bogen ”At male en ikon”.

Torsdag den 15. marts kl. 19.00
Altid allerede elsket
Helle Skaarup, Løgumkloster Refugium

Titlen er udgangspunktet for Helle Skaarups fortælling om sit liv med Peter Bastian. ”Vi fik 7 år sammen, og jeg vil gerne dele ud af alle de gaver, som jeg fik gennem mit møde og ægteskab med Peter” siger Helle Skaarup. Bevidstheden som ressource og samarbejdspartner har været et omdrejningspunkt, og undervejs i fortællingen kommer vi omkring meget mellem jord og himmel: høresansen, sjæle-om-sorg, naturens milde gaver, sproget, nærvær, skabende fællesskaber, at stå i det åbne, tro, livet og døden.

Alle er velkommen. Entré og kaffe: 25 kr.
Aktivitetsudvalget ved Broager Menighedsråd