Et relikvie

Da jeg havde holdt juleafslutning i Broager Kirke i går med indskolingen (0.-3. klasse), blev jeg bagefter spurgt af nogle børn, om det var sjovt at være præst, og om det var mit arbejde hele tiden.

Det kunne jeg bekræfte begge dele, selv om de ikke helt kunne forstå, at man kunne få alt sin tid til at gå med det. - Får du meget i løn? Dette måtte jeg også bekræfte.

Ja, og så var der i øvrigt også et barn, som (pegende på sine ribben) spurgte, hvorfor Jesus havde sådan et mærke i siden? Jo, det var jo fordi, at man havde pint ham og slået ham ihjel.

På vej hjem fra kirken gik jeg med en flaske vin i hånden; det var en julegave fra en lokal bedemand. På stien ved kirkegårdslågen lå et rustent søm, som jeg samlede op. Et af den gammeldags håndsmedede type, som nok stammer fra kirketårnet, og som må være frigjort ved restaureringen for en halv snes år siden, og som nu lå og ventede på mig.

Så jeg vendte hjem til min statelige præstegård med lønnen på bankkontoen og en flaske rødvin i den ene hånd og et rustent søm i den anden hånd.

Tak for vinen. Og tak for sømmet, som jeg nu gemmer som en slags relikvie.

S.K.S.